Представителите на Русия бяха изключени от проекта за създаване на станция

...
Представителите на Русия бяха изключени от проекта за създаване на станция
Коментари Харесай

Биха шута на Русия от проекта за международната окололунна станция Гейтуей

Представителите на Русия бяха изключени от плана за основаване на станция в орбита към Луната " Гейтуей ". Новината беше обявена от РИА Новости, като медията се базира на неизвестен източник в ракетно-космическия бранш.

" Представителите на Русия бяха изключени от разискването на тази тема, изключени от обмяната на писма, полемиката, достъпа до материали ", твърди въпросният събеседник от Роскосмос. 

По думите на събеседника, решението било взето откакто Русия се е оплакала, че няма задоволително дейна роля в плана. Международните сътрудници са се доверили на руснаците единствено за структурата на един модул - шлюз за провеждането на извънбордови действия.

Ръководителят на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин реагира на тази вест в своя канал в Телеграм по следния метод: " Как може да сме били изключени от въпросната лунна група, откакто в никакъв случай не сме се включвали? ", пита той. " Ние неведнъж декларирахме, че сме подготвени да вземем присъединяване в плана единствено когато всичките участници са равноправни ". Като образец за пълноправен план Рогозин дава Международната галактическа станция, до момента в който " Гейтуей " по неговото мнение е главно американски. 

Но дали Дмитрий Рогозин се сеща, че МКС е също в основата си американски план? Дали си спомня, че модулът " Заря " е благосъстоятелност на Съединени американски щати, а " Звезда " е финансиран главно с американски долари, като ракетата-носител " Протон " излетя с логото на Пица Хът? Това е самата истина за създаването и изстрелването на основните съветски модули към МКС - те полетяха след съществени забавяния, трагични договаряния сред Съединени американски щати и Русия и в последна сметка с американско финансиране. 

Обръщайки внимание на актуалните съветски модули, предопределени за по-нататъшна апаратура към МКС, подсещам на читателите, че те не престават да се бавят. Ние чакаме изстрелването на " Наука " още от 2007 година - т.е. налице е 14-годишно отсрочване. Да, на Русия е поверен градежът единствено на един модул на " Гейтуей ", само че не е чудно за какво американците не имат вяра, че и той ще бъде сбъднат. 

Така че същинският въпрос на фона на цялото това политиканстване не е за какво руснаците се усещат постоянно подценени. А какво Русия може да даде на останалия свят. 

На фотографията: Космическият транспортен съд " Драгън XL " приближава станция Гейтуей
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР